A hulladékmentes hétköznapokat segítő termékek tervezése mellett WORKSHOPOK és ELŐADÁSOK tartásával is foglalkozom, melyek a környezettudatos, fenntarthatóbb és egyszerűbb életet népszerűsítik. Itt olvasható ezek rövid leírása.
WORKSHOP
Az elmúlt években a nyári időszakot kivéve havi rendszerességgel tartok a hulladékmentesség témájához kapcsolódó workshopokat. Három különböző esemény alakult ki, ezeknek olvasható itt a rövid leírása. Nagyon szívesen kitelepülök a workshopjaimmal fesztiválokra, cégekhez, iskolákba, ahol fontos a környezettudatosság, érzékenyítés a témában. Ha különlegesebb eseményre keresel programot, akkor is fordulj hozzám bátran, hiszen személyre szabhatóak, alakíthatóak a workshopok. Akár kencekeverős lánybúcsút vagy barátnős szülinapot is el tudok képzelni!
Ha felkeltette az érdeklődésedet valamelyik programom, keress bátran az elérhetőségeimen. Egyeztetjük a részleteket és egyedi árajánlatot küldök.
Mohácsi Nusi, zöld életmódra nevelő
  • nusishamo@gmail.com
  • Telefonon minden hétköznap 10-19 óráig vagyok elérhető: +36702764967

 

ZÖLD FÜRDŐSZOBA WORKSHOP
Hogyan váltsunk át hulladékmentes alternatívákra a fürdőszobánkban? Miért fontos, hogy kerüljük a káros kemikáliákat? Mi az, amire figyelni kell a kozmetikumok kiválasztásánál? Mit keverhetek ki magamnak otthon? Mire jó a luffa tök és a rózsavíz? Milyen arcápolási rutint kövessek?
A Zöld fürdő workshopon mindig teret adok a résztvevők kérdéseinek, hiszen az a célom, hogy az őket foglalkoztató témákat beszéljük át minél részletesebben. Az alternatívák bemutatását követően mindig keverünk hazavihető kozmetikumokat is, mint a kétbázisú sminklemosó, testradír és arcpakolás. Arra figyelek, hogy olyan recepteket tanítsak, amihez nem kellenek különleges alapanyagok, így később otthon is könnyen elkészíthetőek.
Aktuális, bárki számára elérhető eseményeimet ide kattintva találod!
ZÖLD HÁZTARTÁS WORKSHOP
A workshop során bevezetlek a hulladékmentes és vegyszermentes háztartás titkaiba. Bemutatom a számomra bevált és nap mint nap használt recepteket, természetes alapanyagokat, eszközöket. Ezeknek óriási előnye, hogy nem szennyezik sem otthonunk levegőjét, és élővizeinknek sem ártanak. Egy kérdésre akár többféle alternatívát is végigveszünk, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazok a módszerek válnak be. Nekem is időbe telt sokszor, mire rábukkantam a számunkra megfelelő megoldásokra. Azzal, hogy eljössz, talán egy-két zsákutcát megspórolhatsz magadnak.
Aktuális, bárki számára elérhető eseményeimet ide kattintva találod!
TEXTILNYOMÓ WORKSHOP
Gyere el és mintázz saját tervezésű textil zsákokat, többféle méretben!
Egyszerű vászonzsákok használatával rengeteg szeméttől kímélhetjük meg a környezetünket. A saját kezűleg díszített darabok pedig talán még inkább motiválnak a változásra. A megnyomott zsákok bevásárláson túl utazásnál vagy otthoni rendszerezésnél is praktikusan használhatóak.

A workshopon alkotás közben beszélgetünk arról, hogy ki hol tart, és mik a céljaitok a zöldebb, hulladékmentesebb háztartás és élet felé vezető úton. Nagyon sokat tanulhatunk egymástól, ezért mindig izgalmas egy ilyen tapasztalatcsere. Én is szívesen mesélek, illetve bemutatom, hogy milyen sokoldalúan használhatóak a textilzsákok a hétköznapokban.
A workshop részletesebb leírása egy korábbi Facebook eseményemnél olvasható.

ELŐADÁSOK
2018 óta több felkérést is kaptam környezettudatosságot, fenntarthatóbb életet és hulladékmentességet népszerűsítő előadások tartására. Részt vettem több kerekasztal beszélgetésben is, ezek főképp a tudatos, környezetbarátabb utazási módok ismertetése köré épültek. Ebben is van tapasztalatom, hiszen öt kontinens több tucat országában jártam már a férjemmel és családommal. Minden egyes alkalommal igyekszünk kevesebb ártalmat okozva utazni, és az így szerzett tanulságokat is nagyon szívesen megosztom egy előadás, beszélgetés keretén belül.
Előadásaimmal jártam már iskolában, városi öko napon, könyvtárban és cégeknél is. Igyekszem mindig az aktuális közönség érdeklődése felől megfogni és bemutatni a hulladékmentességet, hogy a résztvevők valódi válaszokat és megoldási lehetőségeket kapjanak, amit könnyen beépíthetnek a hétköznapjaikba. Ide kattintva olvasható egy nyílt előadásom leírása, mely a hulladékmentes hétköznapokról szól, de igény esetén beszélhetek kevésbé általánosan, egy-egy területet részletesebben tárgyalva (például csak a fürdőszobát, csak a háztartást, takarítást vagy a hulladékmentes bevásárlást körbejárva).

Bármilyen kapcsolódó kérdéssel és árajánlatért keressetek bátran elérhetőségeimen!

Mohácsi Nusi, zöld életmódra nevelő
  • Telefonon minden hétköznap 10-19 óráig vagyok elérhető: +36702764967